Bu məşhur quş haqqında məlumat əldə edin.

Mallard She Duck



Mallard ördək nədir?

Əksər insanlar ördəkləri düşündükdə, Mallard ördəklərini düşünürlər. Mallard, əsasən Şimali Amerika, Avropa və Asiyada rast gəlinən adi bir ördəkdir. Mallard ördək Mərkəzi Amerika, Avstraliya və Yeni Zelandiyada da mövcuddur. Mallard ördəkinin elmi adı Anas Platyrhynchos'dur. Dabbling Duck növlərinin bir hissəsidir. Mallard ördəkləri sudan həzz alırlar və ümumiyyətlə çaylar, gölməçələr və ya digər ərazilərdə olurlar su hövzələri .

Nəyə bənzəyirlər?

Mallard ördəkləri təxminən iki fut uzunluğa çatacaq və təxminən 2 funt ağırlığında. Dişi Mallard hər tərəfdən rəngli lələklərə sahibdir, erkək Mallard Duck isə yaşıl bir baş, daha tünd rəngli arxa və sinə və ağ bədənə sahibdir. Bəzi insanlar Mallard Duck-un yerli versiyalarını yetişdirirlər, beləliklə fərqli rənglərə sahibdirlər.Ardıcıl ördək balası Nə yeyirlər?



Mallards hər yerdə yaşayan heyvanlardır. Bu həm bitki, həm də digər heyvanları yedikləri deməkdir. Əsasən suyun səthindən hər cür toxumu, kiçik balıqları, böcəkləri, qurbağaları və balıq yumurtalarını yeyirlər. Həm də bəzi insan qidalarını yeməkdən zövq alır, tez-tez insan məhsullarından taxıl yeyirlər.

Hansı səslər çıxır?

Dişi Mallard ördəkləri 'quack' ilə məşhurdur. Böyüdükdə və ördəklərin quacking səsi çıxardığını öyrəndikdə; bu qadın Mallarddan idi. Dişi qadınlar başqa ördəkləri, ümumiyyətlə uşaq ördək balalarını onlara çağırmaq üçün quack. Bu çağırış tez-tez 'dolu çağırışı' və ya 'decrescendo çağırışı' olaraq adlandırılır. Ördək balaları bu çağırışı kilometrlərlə eşidirlər.

Miqrasiya

Bir çox quş kimi, Mallard ördəkləri sürülərə qoşulur və qış üçün şimaldan cənuba, sonra yay üçün şimala geri dönür. Bu yolla həmişə isti olduğu yerlərdə və yemək mövcuddur. Bu ördəklər başqa yollarla da uyğunlaşır. Təbii yaşayış yerləri insanlar tərəfindən alındıqda belə yaxşı nəticə verirlər. Bu o demək deyil ki, biz onların yaşayış mühitini məhv etməliyik, lakin bu günə qədər insanların qarşılıqlı təsiri ilə təhlükəyə girməyiblər.

Ördək balaları

Körpə Mallardlara ördək balası deyilir. Ana ördək ümumiyyətlə təxminən 10-a yaxın yumurta qoyur. Yumurtaları bir yuvada təkbaşına baxar. Ördək balaları yumurtadan çıxdıqdan qısa müddət sonra ana ördək onları suya aparacaq. O andan etibarən ümumiyyətlə yuvaya qayıtmırlar. Uşaq ördək balaları yumurtadan çıxdıqdan bir neçə saat sonra getməyə hazırdırlar. Üzmək, gəzmək, özlərini qidalandırmaq və dərhal yemək tapa bilərlər. Anaları onları qoruyacaq və növbəti bir neçə ay ərzində onları qorumağa kömək edəcəkdir. Təxminən iki aydan sonra ördək balaları uça bilər və müstəqil olacaqlar.

Mallard ördəkləri haqqında əyləncəli faktlar
  • Mallard erkəkinə drake, dişisinə toyuq deyilir.
  • Ördəklər yavaş-yavaş gəzir, ancaq olduqca sürətlə uça bilər. Ən yüksək sürətlə saatda 70 mil vura bilirlər!
  • Mallards, lazım gələrsə, şaquli uçur. Buraya sudan demək olar ki, düz qalxmaq daxildir.
  • Şimali Amerikada 10 milyondan çox yaban ördəyi olduğu təxmin edilir.
  • Uçan bir ördək qrupuna sürü deyilir, ancaq suda olduqda bu qrupa bir qoçu deyilir.




Quşlar haqqında daha çox məlumat üçün:

Mavi və Sarı Macaw - Rəngli və söhbətli quş
Keçəl qartal - Amerika Birləşmiş Ştatlarının simvolu
Kardinallar - Həyətinizdə tapa biləcəyiniz gözəl qırmızı quşlar.
Flaminqo - Zərif çəhrayı quş
Mallard ördəkləri - Bu zəhmli Ördək haqqında məlumat əldə edin!
Dəvəquşular - Ən böyük quşlar uçmaz, amma insan sürətlidir.
Pinqvinlər - Üzən quşlar
Qırmızı quyruqlu Şahin - Raptor